بانوی اردیبهشت

دستنوشته هایِ یک گیاهپزشکِ عاشقِ مداد و نوشتن

بانوی اردیبهشت

دستنوشته هایِ یک گیاهپزشکِ عاشقِ مداد و نوشتن

بانوی اردیبهشت

به نام او که مرا در *اردیبهشت* شروع کرد ...
روحِ من سالهاست که در اون کوچۀ باریک، توی اون خونۀ قدیمی، کنارِ بوته هایِ یاسِ امین الدولۀ آقابزرگ در گوشۀ سمتِ راستِ حیاط جا مونده...




پیوندهای روزانه

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

در جشنواره امسال به هر جا که نگاه میکردی عکس تو بود اما اسم و رسمی از تو نبود! جشنواره و به عبارت درست تر زجرواره ای داشتیم پر از قهرمانهای کاغذی و پوشالی که یا منگ و معتاد بودند و یا لات و لمپن! یا دزد ناموس بودند یا قاتل ناموس!

 تو قهرمان ما بودی و هستی، یک قهرمان واقعی و همیشگی. اما چه حیف که جماعت اهل هنر ما در قهرمان شناسی به شدت بی هنراند و شاید هم پر غرض و مرض!

 و چه حیف تر این که مردم ما قهرمان سازند و هنرمندان ما قهرمان سوز و به قول سید شهیدان اهل قلم "در کشور ما همواره وضع چنین بوده است که روشنفکران و (هنرمند جماعت) از مردم عقب تر اند! 

#نعیمه_شکوهی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ بهمن ۹۸ ، ۰۱:۰۵
نعیمه شکوهی

 

من هیچ وقت نژاد پرست نبودم و برایم عقیده و ایدئولوژی چیزی فراتر از رنگ و نژاد و چیزهای دیگر است. مردم افغان سالیان سال است که در کشور ما مهمان هستند و صرف نظر از برخی مشکلات (که البته  برای هر مهاجری در هر کشوری بیگانه عادیست) زندگی نسبتا خوبی در ایران دارند و حداقل میتوانیم بگویم که شرایط آنها خوب تر و راحت تر از مهاجران در بسیاری از کشورهاست و دلیل اصلی تعدد این عزیزان هم در کشور ما به همین علت است. تا جایی که آنها در عرصه های مختلف و حتی در عرصه های هنری و فرهنگی نیز حضوری قابل توجه دارند.

صرف نظر از این هنرمندان بزرگ و شیعیان گرامی افغان و افرادی چون رزمندگان تیپ فاطمیون، برخی از آنها گربه صفتانه و با بی چشم و روئی در غفلت مدیران فرهنگی بیسواد ما نمک میخورند و نمکدان میشکنند! #برادران_محمودی بعد از فیلم پر مسئله #چند_متر_مکعب_عشق و چند فیلم دیگر حالا در جشنواره فجر انقلاب اسلامی ایران فیلم #مردن_در_آب_مطهر را رونمایی کرده اند. فیلمی که در آن یک فریم زیبایی از ایران دیده نمیشود و چهره ای کریه و سیاه از کشور ما برای کل دنیا به نمایش گذاشته و ایران را جهنم افغان ها نشان داده است!!

 بخش دردناک این ماجرا این است که فردی به عنوان یک مهاجر خارجی به آغوش مادر حقیقی خود و کشوری که روزگاری جزئی از او بوده، از جهنم و ویرانه کشورش پناه می برد. در آغوش این مادر تربیت میشود، شکوفا میشود و حالا به جای سپاسگزاری تیشه برداشته به ریشه میزبان خود میزند! از آن دردناک تر این است که با بودجه همان میزبان فیلم هایی علیه او میسازد و در جشنواره های آن جایزه میگیرد و تشویق میشود! ما از #نوید_محمودی و #جمشید_محمودی گله مندیم  اما گله شکایت بیشترمان از افرادی چون استاد #مجید_مجیدی بزرگ است که در #خورشید جهنم دره ای دیگر از ایران برای افغانها تصویرسازی کرده است و اوج آن در سکانسی درد آور و کاملا بی ربط با قصه اصلی فیلم است که ماموران ایرانی سر دختربچه مظلوم افغان را فقط و فقط به جرم دست فروشی در مترو از ته تراشیده اند... از این درد و مصیبتهای تلخ به که باید شِکوه کرد، که از ماست که بر ماست!

#نعیمه_شکوهی

#جشنواره_فیلم_فجر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ بهمن ۹۸ ، ۱۹:۱۰
نعیمه شکوهی

 

«خون شد» قصه ای ضعیف، آشفته و تکراری، پرگویی های بسیار با دیالوگهای اغراق شده و بعضا مضحک با چاشنی لمپنیسم! قاب بندی های پر از توحش، خشونت که فقط ادا و اطوار نوآر را در می آورد!
آثار سالهای اخیر جناب استاد نشان می دهد که رادیکالیسم ذهنی و تعصب خشک هنر را نابود میکند تا جایی که مسعود کیمیایی از #قیصر  و #گوزنها به #متروپل، #قاتل_اهلی و #خون_شد میرسد! حرفهای شهاب حسینی در نشست خبری دیشب طبق معمول به مذاق رادیکالها و فاشیستهای شبه روشنفکر که از انسانها بت ساخته و صرفا نام آنها را پرستش میکنند نه هنر و اثر آنها را، اصلا خوش نیامد و حالا هم چون حاتمی کیا ستیزی شمشیر را از رو بسته اند برای هتاکی و فحاشی به شهاب حسینی ها و #داریوش_ارجمندها و هر کس دیگری که دم از حق و تفکر غیر آنها بزند!

که خدا شر این جماعت غربزده، سنگ مغز را زودتر از سر هنر و فرهنگ این مملکت کم کند! همانهایی که به قول جلال آل احمد معمولا متخصص اند و همه کاره و هیچ کاره! اما چون به هر صورت درسی خوانده اند و کتابی دیده اند و شاید مکتبی، بلد اند که در هر جمعی حرفهای دهن پر کن بزنند و خودشان را جا کنند! اینها شاید هم روزگاری تخصصی داشته اند اما بعد که دیده اند در این ولایت، تنها با یک تخصص نمی توان خر کریم را نعل کرد، ناچار به کارهای دیگر هم دست زده اند! عین پیرزنهای خانواده که بر اثر گذشت عمر و تجربه سالیان از هر چیزی مختصری می دانند - و البته خاله زنکی اش را - اینها هم از هر چیزی مختصری اطلاعی دارند، منتهی غربزده اش را! باب روزش را! که به درد تلویزیون هم بخورد، به درد کمیسیون فرهنگی و سمینار هم بخورد، به درد روزنامه پر تیراژ هم بخورد، به درد سخنرانی در کلوپ هم بخورد!
این آدمها شخصیت ندارند، چیزی هستند بی اصالت! خودشان و خانه شان و حرفهایشان بوی هیچ چیزی را نمی دهد...

#جشنواره_نوشت

#جشنواره_فیلم_فجر

#فاشیزم_فرهنگی

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ بهمن ۹۸ ، ۱۰:۱۹
نعیمه شکوهی

 

 

شیوع محصول ۲۰۱۱ مانند بسیاری از فیلمها و سریالهای هالیوود باز هم فاجعه ای حقیقی را پیش بینی میکند. ویروس کرونا که شیوع و اپیدمی آن اخیرا از کشور چین شروع شده و در حال گسترش در کشورهای جهان است و ناقل آن مانند ویروس ابولا به احتمال زیاد خفاش است، همگی در این فیلم استیون سودربرگ در سال ۲۰۱۱ پیش بینی شده بود. در بخش‌هایی از فیلم فاجعه‌ای که مشابه ویروس کرونا است باعث قرنطینه یک شهر میشود و فضایی آپوکالیپسی را رقم میزند. شباهت های بسیار اپیدمی ویروس MEV-1 با ویروس کرونا چیزی نیست که بتوان از آن به سادگی گذشت. درست همانند پیش بینی فاجعه منا در سریال The Walking Dead  یا پیشرفتهای هسته ای ایران و تحریم های این کشور در فیلم True Lies و یا انتخاب پرزیدنت فریدون و مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا در سریال ۲۴ و ... با این تفاسیر این سوال پیش می آید که آیا همه این تصویرسازی ها در هالیوود و رسانه های آمریکا اتفاقی است؟! و چرا همه این حوادث فقط و فقط برای دشمنان و رقبای اقتصادی این کشور به وقوع می پیوندد؟

کشور چین به عنوان بزرگترین رقیب اقتصادی آمریکا با پیش بینی رسانه این کشور حالا درگیر ویروسی مرگبار شده که به لحاظ اقتصادی و حتی سیاسی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و جالب اینکه سیاست مداران آمریکایی با وقاحت از این اپیدمی مرگبار در چین ابراز خرسندی میکنند! آمریکا یا به قول امام ره همان شیطان بزرگ، هر کشوری را که بنده و برده او نباشد از طریق جنگ نظامی و یا فرهنگی، بیولوژیک و اقتصادی ... مورد هجمه قرار میدهد. شاید نام و نوع این تهاجمها متفاوت باشد اما یک نقطه اشتراک در همگی وجود دارد و آن قربانی شدن انسانهای بی گناه و مظلومی است که همیشه بازیچه سیاست مداران کثیفی هستند که برای رسیدن به ثروت و قدرت از هیچ جنایتی فروگذار نمیکنند...

#نعیمه_شکوهی

#کرونا

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ بهمن ۹۸ ، ۱۴:۰۵
نعیمه شکوهی